Pasta orecchiette con patate, rucola e pomodorini (“Ouška” s bramborem, rukolou a rajčátky)
Ingredience 4 porce
- 400 g těstovin orecchiette
- 2 brambory
- cherry rajčata
- 2 stroužky česneku
- 1 dl bílého vína
- sýr Pecorino (polotvrdý)
- rukola
- olej extra virgin
- sůl
Postup
Brambory nakrájíme na malé kostičky a uvaříme spolu s těstovinami v osolené vodě. V pánvi na oleji orestujeme česnek, nakrájíme rajčata na půlky a přidáme je do pánve. Necháme osmahnout, zalijeme vínem, a jakmile se alkohol vypaří, přidáme natrhanou rukolu. Česnek odstraníme. Uvařené brambory s pastou přidáme do pánve, stejně tak hrst strouhaného sýru a promícháme. Podáváme ozdobené rukolou, sýrem a zakápnuté olivovým olejem.